Binogis utbildningsmaterial

Här hittar du allt du behöver för att komma igång med Binogi eller fördjupa dina kunskaper om läromedlet.

Kom igång med Binogi!

Är du en ny användare på Binogi eller vill du repetera? Oavsett så föreslår vi att du tittar igenom den här sidan. Här hittar du:

Vi är övertygade om att du kommer att få en god förståelse för hur Binogi fungerar när du har gått igenom vårt material. Du är också välkommen att höra av dig till vår support: support@binogi.se

Är du elev? Titta här, där hittar du instruktionsfilmer som passar dig.

Är du förälder? Titta här!

Lycka till och välkommen till Binogi!

Här är vårterminen med Binogi!

Vi gör vårt yttersta för att din vårtermin ska bli så bra som möjligt. Därför har vi ett upplägg med en kombination av förinspelat material som du kan titta på precis när du vill, samt schemalagd digital livesupport under hela terminen för att snabbt få svar på frågor som uppkommer.

Det förinspelade materialet är uppdelat i två delar:

 1. Ett sammanhängande webbinarium för dig som vill gå igenom allt i en följd.

 2. En samling korta instruktionsfilmer för dig som vill gå igenom en viss specifik funktion.

Konceptet bygger på att du först tittar på instruktionsfilmerna och sedan deltar i en schemalagt livesupport. Om du har använt Binogi ett tag kan du scrolla längre ner på sidan för att hitta fördjupningsmaterial.

Missa inte våra Q&A:s då du kan kika in via möteslänken med dina frågor och funderingar! (Välj en tid som passar dig, ingen anmälan krävs, nedan är möteslänkar. Klicka på tiden som passar dig)

29 mars 2022 15:00-16:00
26 apr. 2022 15:00-16:00
31 maj 2022 15:00-16:00
28 jun. 2022 14:00 - 15:00

Med detta hoppas vi att din termin blir så bra, smidig och effektiv som möjligt!

Binogis skriftliga manualer:

I våra skriftliga manualer kan du lära mer om:

 • Hur du hanterar lärardelens funktioner (t ex administrerar dina klasser, grupper och uppgifter)
 • Hur du delar ut uppgifter
 • Hur du hanterar statistikverktyget
 • Hur du söker film
 • Pedagogiska tips

Pedagogiska tips till dig som lärare:

Binogi kan med fördel vara en del i många olika pedagogiska metoder i din undervisning. I dessa länkar hittar till artiklar som ger dig olika pedagogiska tips i hur du kan använda Binogis material på olika sätt. Nedan ser du vad du kan ta del av när det gäller:

Binogi och distansundervisning:

Här följer några tips för Binogi och distansundervisning:

 1. För att kunna stötta elevens progression i studierna hemma är det viktigt att du delar uppgifter När du delar en uppgift kan du nämligen se statistik och hur väl eleven svarar på frågorna i quizen.
 2. Variera genom att titta på filmen tillsammans, individuellt eller parvis. Den tillhörande quizen ger både läraren och eleven en direkt återkoppling på att eleven har förstått filmen.
 3. Påminn elever som har svenska som andraspråk att titta på filmen på sitt starkaste språk. Även tillhörande quiz finns på olika språk.
 4. Till varje film finns begrepp och en innehållstext. Arbeta med dessa i helklass eller parvis antingen före filmen för att skapa förförståelse eller efter filmvisning för bearbetning av innehållet.

Fler instruktioner om hur du använder Binogi finns här: Binogi - Användarguider

För övriga tips om distansundervisning hänvisar vi till www.skolahemma.se

Fördjupning:

Här kan du ta del av intervjuer som Binogi har arrangerat:

Intervju mellan Binogis Fredrik Hermansson och Martina Soomro från Malmö Stads digitaliseringsenhet:

Del 1 av denna intervju får vi ta del av hur man jobbar strukturerat med Binogi och vad du som lärare behöver tänka på vid nätbaserad undervisning. Samtal mellan Binogis projektledare Fredrik Hermansson och Martina Soomro från Malmö Stads digitaliseringsenhet.

I del 2 av denna intervju får vi ta del av pedagogiska tips och strategier när det gäller specialanpassningar för elever i behov av särskilt stöd.

Intervju med språkforskaren Jim Cummins:

I denna intervju med den kanadensiska språkforskaren Jim Cummins får vi veta mer om kopplingen mellan språk och vår identitet.

Träna matematik inför Nationella proven åk 9 med Binogi:

När de nationella proven närmar sig ser vi att aktiviteten på Binogis webbsida ökar. För att förenkla för både elever och lärare, har vi valt att plocka ut de filmer som vi anser passar bäst med tanke på vilka uppgifter som fanns med på de nationella proven i matematik föregående år.

Du som elev kan nu enkelt testa dina matematikkunskaper med hjälp av Binogis lektioner. Här hittar du vårt nya matematikmaterial för årskurs 9: